24.7.12

Pekingi lehtnaerisse peidetud hakkliha ehk kapsarullid Hiina kapsast

Sellest Hiina kapsa asjast saate lugeda siit kuid mul pole sellega tegelikult eriti pistmist. Ütlen ka ise tänase peakangelase kohta ikka Hiina kapsas kuid täpsus eelkõige :)
Rebeka soovil sai ette võetud kapsarullide tegu. Kuna peakapsast valmistatud kapsarullid väga ei meeldi ja Hiina kapsast on ka mugavam rulle valmistada siis nii tegingi.
Muideks Hiina kapsast saab ka väga mõnusa "värske" kapsa hautise!

Vajalikud koostisosad:
12 Hiina kapsa lehte
200g hakkliha ( 100g kodust + 100g veise)
50g toorsuitsupeekonit
pool sibulat
100g keedetud riisi
1 muna
musta pipart ja soola

1 Deguste purustatud tomatikonserv
veidi vahukoort
maitseks soola ja suhkrut

Hiina kapsa lehed eemaldada ükshaaval "kapsapeast". Panna kuuma vette ja keeta umbes minut. Kurnata, loputada külma veega.
Segada kokku hakkliha segu riisi, hakitud sibula, ribastatud peekoni ning munaga. Maitsestada.

Saadud segust asetada väike lusikatäis lehe alumisele osale ja keerata rulli. Lehe paksem osa on hea ennem lihahaamriga kergelt läbi koputada sest siis paindub paremini.
No sellised need rullid välja nägid.




Nüüd kuumutada pannil oliiviõli ja rullid igast küljest kergelt pruunistada. Pruunistatud kapsarullidele valada peale purustatud tomatid, keedetud vett ja veidi vahukoort. Vahukoort nii palju, et kaste oleks koorene. Seejärel kuumutada umbes 20 minutit madalal kuumusel ja maitsestada kaste soola ning suhkruga.
Valmis need ongi. Lisandiks sobib nii keedetud kartul kui ka värske salat.




Kommentaare ei ole: