Minu arvates nad viivad küll inimesed valearvamusele kuna jutu all olev Bresaola on Itaalia soolatud veisesingiga, mida on 2-3 kuud vinnutatud. Sink on tumepunast värvi, väherasvane ja kergelt magusa aroomiga. Singil on vägagi spetsiifiline maitse ja minu paarile tuttavale see ei maitsenud kuid nii Isandale kui ka mulle see vägagi meeldib.
Mul
oli kapis suur kang Bresaola sinki kuid kontrollisin- tootja sõnul ikka
veiselihast J
Kuna sinki on palju ja pitsaisu kummitab siis pistsin pitsapõhjaks kaussi:
25g pärmi
1tl suhkrut
5dl jahu
1dl toasooja vett
1tl oliiviõli
Katteks:
200g Bresaola singiviile
100g briet
200g mozzarellat
100g sinihallitusjuustu
100g riivitud grana padanot
100g peekonit
6 suuremat kivideta oliivi
Pärm lahustada suhkruga ning segada kokku
toasooja veega. Lisa jahu ja sõtku kuni tainas kausiseinte küljest lahti tuleb.
Lisa 1tl oliiviõli ja sõtku veel kuni saadud tainas on sile ja läikiv.
Aseta tainas kerkima sooja kohta käterätiku
alla seniks kuni taignakogus on kasvanud kahekordseks.
Rulli tainas lahti ja määri sellele eelnevalt valmis keedetud tomatikaste. Siia aseta imeõhukesed singiviilud, hallitusjuustude- ja
mozzarella viilud, viilutatud oliivid ja peekoniribad. Riivi peale veidi grana
padanot.
Küpseta eelkuumutatud ahjus (220kraadi) 15-20 minutit peal
kuldpruuniks.
Ohh, küll maitseb hea!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar