Kuna nädalavahetusel sai perega üks part BBQ ahju pistetud (sellest kirjutan hiljem) siis otseloomulikult jäi taas pardist liha alles! Seega oli juba pühapäeval teada, et teeme pardiliha pastakastmes ära. Ja, et see poleks kõige igavam siis täitsin üle pika aja taas ära.
Potti pistsin:
umbes 25 suurt teokarbikujulist pastat ehk conchiglionit
1tl soola
1spl oliiviõli
umbes 250g küpsetatud pardiliha
400g purustatud tomatit
200ml vahukoort
1 väike šalottsibul
1 küüslauguküüs
1tl Meira Vahemere ürdisegu
1spl oliiviõli
1tl suhkrut
1tl soola
Kastmeks küpseta hakitud sibul ja küüslauk kergelt pruuniks, kuumas oliiviõlis. Vala peale purustatud tomatid, ürdid ja maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Kuumuta madala kuumusel 10 minutit. Vala peale koor ning tükeldatud pardiliha. Kuumuta veel umbes 15 minutit.
Sel ajal keeda pasta poolpehmeks (10 minutit) soolaga maitsestaud vees, kuhu on lisatud oliiviõli. Loputa külma veega.
Kurna kaste ja aseta vedel osa ahjuvormi põhja. Täida teokarbid kastmest kurnatud seguga ja pane need kastme peale, ahjuvormi.
Küpseta 10 minutit 180 kraadi juures, raputa peale riivitud juust ning küpseta veel umbes 15 minutit.
Serveeri ja lase aga hea maitsta. Minu pere kiitis ... kõik kolm!
Magusaks sai täna Almondy Daimikooki, mis tänasest Kaupmehes saadaval ja vägagi mõistliku hinnaga. Küll see oli hea ja kaua oodatud UUDIS Eestis!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar