1.8.21

Vitamiinid, mineraalid...talveks purki

Ja ongi taas aeg, kus tuleb hakata valmivaid vilju aiast purki pistma hakata. Hea, et kõik korraga ei valmi, mõnus on korjata korraga kokku üks korvitäis ja siis mõelda, mida nendega nüüd teha. Seekord sai üks purgisisu eriti kirju kuna jahekapis oli ka veel kukeseeni alles ning nii see segupläust valmiski. 

Tomati-sibula "pläust" kukeseente ja tšilliga

Potti pistsin:

1 kg tomateid
2 suurt sibulat
2 suurt rohelist paprikat
2 suurt porgandit
200g kukeseeni
tšillit enda taluvusastme alusel 😉
äädikas, suhkur, sool ja pipar  

Tomatitel eemaldan südamikud ja lõikan väiksemateks tükkideks, peale viilutatud sibul, kukeseened ( vajadusel lõigata väiksemaks), ribastatud paprika (eemaldasin seemned ja valge osa) ning tšillirattad kihiti potti. 
Peale umbes 1,5spl suhkrut ja 1spl soola. Jahvatasin ka musta pipart otse veskist- maitsestamine ka ikka nii, et proovin ja siis vajadusel lisan, kas suhkrut või soola, kõik oleneb tomatite happelisusest. 
Siis kuumutan madalal tulel kuni koostisosad pehmed ning enne lõppu veel ka törts kanget äädikat. Kuumutan veel korra keemiseni ja siis kõik steriliseeritud purkidesse, kaaned peale ja tagurpidi rätiku alla seisma. Hiljem kolivad, kas külmikusse või sahvrisse.
Selline segu on hea lihtsalt lisandina roogade juurde, ent lisaks saab seda kasutada erinevate toitude valmistamisel. Lisan selliseid segusid hautistesse, lihakastmesse, supile ja pastasse.

NB paremal olevates purkides on tavaline tomati-sibula "pläust" 😉



Kommentaare ei ole: