2.1.12

Minu esimesed kevadrullid...

Kuigi lõpuks sadas lumi maha ja tõeline talvetunne hinge trügis sai täna ette võetud kevadrullide valmistamine. Miks selline valik?
No nagu ikka ühele toidukaubanduses töötavale isikule kohane leiab sügavkülmast nö unustatud asju, mis oleks vaja aeg-ajalt realiseerida. Nii saigi kevadrulli tegu esimest korda ette võetud selle aasta esimese lumega :)

Olemasolevad toorained külmikust:
külmutatud wokisegu
külmutatud krevetid
külmutatud herned
kõlmutatud kevadrullitaigen
riisiseemne õli (talub hästi kuumutamist)



Taigna võtsin juba eile külmkappi sulama, köögiviljasegu ja krevetid sulatasin täna (ärge nüüd ehmatage) mikrolaineahjus ennem valmistamist. No läks meelest maha varem sulama võtta ja ei saa öelda, et mikrouun neile halvasti oleks mõjunud.


Kui kevadrulli täidis oli ettevalmistatud hakkasin mässama.
Kevadrullitaignale on iseloomulik, et kuivab väga kiiresti õhu käes ära. Seetõttu pidin avatud taigna katma märja käterätiga, mille alt siis eemaldasin õhukesi taignalehti.




Pakendil oli õnneks olemas ka pildimaterjal, mida abimaterjalina algajana kasutasin :)


Esimesi taignalehti eraldasin ettevaatlikult nagu algajale kohane kuid iga lehega enesikindlus kasvas ja see päädis loomulikult paari rebenenud taignalehega. Kuid ausalt öelda sai need ka ära kasutada.
Seejärel toimus täidise pakkimine toreteks kevadrullideks sest õli sai juba ka potti soojenema.




Rulli valmistamine osutus lihtsamaks kui ma arvasin. Suur supilusikatäis täidist ühte taignanurka ja siis nagu ümbriku valmistamine ning nii lihtne see oligi.



Nii nagu mina ladusin kevadrulle virna ei tasu teha kuna jäävad üksteise külge kinni. Õnneks sain õigel ajal jaole ning eemaldasin rullid omavahleisest haardest. Ning liitekohad kinnitasin märja sõrmega uuesti üle.



Kui esimene kogus oli valmis "pakendatud" siis hakkasin juba neid paarikaupa ka küpsetama kuna potivalik osutus veidi väikseks suurema koguse küpsetamiseks. Esimene ports läks veidi aia taha (nagu esimene kevadine vasikas ikka) kuid edasi oli juba lausa lust kevadrulle küpsetada.


Mingil hetkel üritasin neid potis ümber keerata kuid on vist nii nagu pelmeenidega, et saad pruuni poole alles siis üles kui ta ise selleks valmis on. Valmimisaeg on umbes 2-3 minutit ehk kuni rullid kuldpruuni välimuse saavad:
Ja nii need minu esimesed kevadrullid valmisid!








Kastmeks oli otseloomulikult magus tšillikaste ning joogiks valge vein.


Maitse oli suurepärane - isegi minu noorem neiu Rebaka sõi (5tk) ja kiitis! Ise jäin maitsega väga rahule ning tasub kõigil valmistamist proovida sest see on imelihtne ;)

Kuna osa taignast jäi veel alles siis pean välja mõtlema, mis põnevat sellest homme teha. Kui leian põneva idee siis saate kindlasti sellest kuulda ja tulemust näha loomulikult siin!

Head uut aastat ja põnevaid maitseelamusi köögis/söögis!!!


Kommentaare ei ole: