27.6.12

Hoidistamine alaku!

Kuna Jaanist jäi palju värsket kraami alles ja ilm kehvake sai ette võetud esimene hoidistamine.

Teate ju küll, kuidas suur osa eestlasi iga aasta varub sahvri täis erinevate täidistega purke. Nii tegin mina algust klaasikalise tomati-sibula möksiga. Antud hoidise retsept on olemas ka kokaraamatus "Sahver".
Meie kodus on seda tehtud nii kaua kui ma mäletan ja on seni ka populaarne.

Vajalikud koostisosad:
1kg tomateid
300g sibulaid (tegin esimest korda punasest sibulast)
1 suur oranž paprika
5 spl suhkrut
4tl soola
1tl musta pipart
3spl äädikat

Tomatid pesta ja sibulad puhastada.
Tomatitele lõigata roheline osa välja ja hakkida väikesteks kuubikuteks. Sibulad lõigata pikuti pooleks ja viilutada. paprika ka tükeldada pisikesteks kuubikuteks.



Siis potti madalale kuumusele hauduma. Vajadusel korjata vaht.
Kui köögiviljad on juba enam vähem pehmed lisada maitseained ja kuumutada veel veidi. Maitset tasub kindlasti proovida ja vajadusel timmida. Siia võib lisada ka veidi nelki ja kaneeli kuid mina olen nendest loobunud.
Kui maitse on hea ja möks pehme panna purkidesse ja kaanetada. Antud kogusest saab umbes 2 liitrit salatit, mis säilib umbes pool aastat kindlasti.



Kommentaare ei ole: