15.10.12

Vareenikud, vareenikud- kartulipudru ja seentega

Kui kartuliputru eelmisest päevast üle on jäänud siis tasub igal juhul ette võtta üks vareenikutegu!
Minule õpetati vareenikute valmistamine selgeks juba ennemuiste, küla kohalike ukrainlaste poolt. Serveeriti alati sulavõi, praetud sibula ja rohke hapukoorega...

Vareenik ise on pelmeeni, hinkali, mantõ, wontoni, raviooli (äkki veel miski) sugulane!  Minu jaoks on vareenikud alati suuremad kui tema väiksemad sugulased ja tainas sisaldab ka piima või keefiri. Nii lihtne see vahet tegemine ongi aga nüüd asja juurde.

Vajalikud koostisosad:
4dl jahu
1dl piima
1 muna
veidi soola

Täidiseks võrdses koguses praetud seeni ning kartuliputru. Lisa juurde ka veidi praetud või röstitud sibulat. Viimane on küll tegelikult pakis mitte ämbris.

Sega tainas kokku ja lase veidi (umbes 15 minutit) külmikus seista. Sel ajal prae seened ja sega kokku kartulipudru ja küpsetatud sibulaga. Vajadusel maitsesta.

Rulli tainas õhukeseks ja valmista vareenikud. Vareenik peaks olema umbes 10cm pikk. Mina kasutan selle jaoks pirukavormi komplekti suurimat osalist, mis aitab servad korralikult kokku suruda. Vanast ajast on meil jäänud veel selline pirukavorm, mis aitab ka kenasti.

Vareenikud tuleb keeta umbes 5-10 minutit, et need ka kuumad oleksid. Mina serveerisin vareenikud praevorsti, peedisalati, hapukoore ja (juba eelnevalt lingitud) röstsibulaga.



Kommentaare ei ole: