Ma arvan, et täna tehtud roog sobib ideaalselt lõpetama põdrajahi hooaega!
Tegin üsna tunde peal maitsestamise ja väikese vihje võtsin köögivilja osas saatest "Victoria püssi ja panniga".
Kahjuks ma nimetatud saadet vaadata ei suuda kuigi saate mõte on väga hea. Aga nagu ikka meil Eestis, teostus on kehv. Samas ma ju mõistan, milliste asjaolude tõttu see nii on ja seetõttu soovitan siiski kõigil saadet vaadata, kui vähegi huvi küttimise ja ulukite vastu on.
Kuid seekord sai potti:
6 viilu põdra välisfileed
3spl Santa Maria jahimehesegu (kontrollitud, jahimeest seal sees ei ole)
2spl kuivatatud ürte
2spl oliiviõli
1 viil võid
1/2 pudelit punast veini
Panin kilekotti lihaviilud koos maitseainete ja õliga. Masseerisin veidi ja jätsin seisma kaheksaks tunniks. Seejärel pruunistasin lihatükid võis ning panin madalale kuumusele hauduma punasesse veini.
Samal ajal hakkasin valmistama kõrvale köögiviljakuule ja pastinaagipüreed.
Selleks lõika vastava lõikuriga porgandist ja kaalikast nii palju kuulikesi kui tahad serveerida. Keeda need soolaga maitsestatud vees ning ennem serveerimist pruunista võis.
Püree jaoks keeda viilutatud pastinaak ja tükeldatud kartul. Vahekord võiks olla 1/4 kartulit ja ülejäänud pastinaaki. Kui köögiviljad on pehmed siis tuleb need tampida puruks, lisada veidi soola, võid, vahukoort ja piima ning vahustada.
Täna ma leidsin, end mõttelt osta köögiviljapress :)
Kastmeks keeda vein, milles liha haudus. Lisa maitse järgi pisut suhkrut ja soola, veidi võid ning kastmepaksendajat. Keeda vaiksel tulel kuni kaste pakseneb.
Serveeri liha koos pastinaagipüree ning võis küpsetatud köögiviljadega.
Pane peale mõnusalt kastet ja lisandiks sügisel marineeritud metsaseened. Ning siis tunned, kuidas kogu keha mõnust mõmiseb :)
2 kommentaari:
Kust saab osta kuulipildujat... või misse sul neid kuule seal sünnitabki?
Ikka ise tuleb teha.... Jahimehed küll saavad vist mujalt aga mina kui jahimehe naene pean ikka ise tegema :)
Postita kommentaar