14.4.13

Gelato al cioccolato ehk elu esimene jäätise valmistamine ...

Pikka aega on juba peas kummitanud mõte jäätisemasinast. No eile saigi see hull tegu ära tehtud, ning taas üks masin köögis juures.


Kuna anum pidi ennem külmas olema vähemalt 24 tundi siis jäätist sai alles täna valmistada.
Nii põnev ja keeruline tundub see jäätise tegemine. Kindlasti on oluliselt lihtsam minna poodi ja osta see külm maius aga see valmistamise erutus jääb siis ju ära, ning vahva on just isetegemine!

Šokolaadijäätise jaoks läks potti:
800ml piima (3,5 %)
1/2 tl vanillisuhkrut
300g tumedat šokolaadi
4 munakollast
125g suhkrut

Munakollased tuleb mikserdada koos suhkruga kuni helekollase värvuse saamiseni. Selleks kulub umbes 5 minutit. Seejärel tuleb lisada segule väikeste osade kaupa piim, pidevalt segades.
Vesivannil sulatada šokolaad koos muna-piima seguga ning kuumutada kuni jäätisemass hakkab paksenema. Seejärel võta pliidilt ja lase jahtuda. Mida kiiremini maha jahutada seda parem.
Nüüd segu masinasse ning ongi valmis :)


Pärast paari tundi külmikus tahenemist sai juba ka jäätisepalle valmistada.


Ja koos pohlamoosiga maiustada.



Kommentaare ei ole: