Pühapäevane lõuna sai seekord valmistatud veise sisefileest. Midagi lihtsamat ja maitsvamat on keeruline välja mõelda.
Röstbeefiks on vaja:
1kg veise sisefileed
musta pipart
meresoola
oliiviõli
Liha pintseldada oliiviõliga ja määrida kokku soola ning pipraga. Pruunistada kuumal pannil kõik küljed ja asetada fooliumisse mässituna ahju küpsema (200 kraadi) umbes 20 minutiks.
Glasuuritud porgandid ja pastinaak:
300g pastinaaki
300g porgandeid
1tl mett
1spl oliiviõli
1spl võid
soola
kuivatatud ürte
Juurikad puhastada ja lõigata kangideks. Keeta umbes 10 minutit ja seejärel praadida kuldpruuniks või ja oliiviõli segus. Maitsestada mee, soola ja ürtidega.
Kastmeks segasin kokku:
200ml punase veini kastet
2spl metsaseente letšot (sügisel pistsin ise purki)
1 väike punane sibil
1spl võid
Pruunista hakitud sibul võis ja lisa juurde seened koos punase veini kastmega. Kuumuta madalal temperatuuril umbes 10 minutit. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.
Kõige lõpuks veel juurda ka kartulipüree ning oligi suurepäraselt maitsev kodune lõuna laual!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar