29.7.13

Mesine kitsepiimajuust koos röstitud peediga salatipadjal

Üks klassikaline salat, mida on imelihtne valmistada kuid maitse on võrratu kui oled kitsepiimajuustu sõber.

Kahele läks taldrikule:
2 viilu suure läbimõõduga kitsejuustu (umbes 1,5cm *8cm)
2tl mett
2spl röstitud sibulat
2 keskmist keedupeeti
1 suurem pirn
2 peotäit rukkolat
soola ja pipart veskist
oliiviõli ja palsamikreemi maitsestamiseks

Viiluta peedid õhukesteks (0,5cm) viiludeks. Aseta ahjuplaadil olevale, oliiviõliga määritud, küpsetuspaberile. Pintselda peediviilud kergelt oliiviõli ja palsamikreemiga.
Aseta küpsetuspaberile ka kitsepiimajuustu viilud, määri oliiviõliga ning meega.
Küpseta ahjus 200° juures kuni juust on servadest kergelt pruun, aseta peale sibul ning hoia veel mõned minutid ahjus.
Serveerimisel aseta taldrikule peotäis salatilehti, millele viilutada pirniviilud. Pirnide peale sättida ringiratast peediviilud ning kõige peale juust.
Jahvata peale veidi soola ja pipart ning soovi korral ka veidi oliiviõli. Söö kohe!

 


Kommentaare ei ole: