24.7.13

Seeneralliks valmis ehk sügisene seenepirukas

Et olla uueks hooajaks valmis tuleb sügavkülmas üks tõsine puhastustöö teha ja nii hakkaski silma kuuseriisikate karp, mis olid omas mahlas eelmine sügis sinna pandud. Asi selge ja pirukas ahju!

Pirukasse pistsin:
PÕHI
150g keedetuid kartuleid
4dl jahu
50g võid
1 muna
0,5tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola

Kui kasutada vanu kartuleid siis tuleb need ennem koorida ja siis purustada või riivida. Värsked kartulid lähevad koos koorega taignasse. Sega sisse jahu ja küpsetuspulber, lisa sulatatud või ja lahtiklopitud muna ning maitseks sool. Sega ühtlaseks massiks ning lase külmas seista vähemalt pool tundi.

TÄIDIS
4dl ette valmistatud seeni
2 šalottsibulat
3spl võid
1 paprika
2 muna
2dl kohvikoort
4dl riivitud juustu
maitseks pipart ja soola

Pruunista kergelt kuumas võis eelnevalt hakitud sibul, lisa juurde seened ning tükeldatud paprika. Kuumuta. Eraldi kausis vahusta munad, sega juurde koor ning riivitud juust. Sega koore-juustu-munasegu kokku veidi jahtunud seenemassiga ning maitsesta. Võid lisada ka meelepäraseid ürte.

Kata taignaga, 26cm läbimõõduga, pirukavorm. Tee kahvliga sisse augud. Vala peale seenesegu ning küpseta 200 kraadises ahjus ca 30 minutit. Pirukas on valmis kui pealt mõnusalt krõbe ningka põhi peab olema helepruun.







Kommentaare ei ole: