3.12.13

Gozze alla marinara ehk sinikarbid küüslaugu-veinikastmes

Sinimerekarpe veinikastmes võib pidada üheks Vahemere köögi klassikuks. Neid leiab Prantsusmaalt, Itaaliast samas ka Belgiast. Ma jumaldan karpe veinikastmes ja koduköögi lemmik saab lõpuks ka siia kirja!

Potti viskasin (kahele):
1kg sinikarpe
50g võid
1 tšillipipar (väike)
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 väike apteegitill
1,5 dl valget veini (Soave näiteks)
peterselli, soola ja pipart

Pese karbid korralikult ja kontrolli, et kõik karbid on kinni st elus.
Pane poti põhja või sulama, milles kergelt pruunistada sibul ja küüslauk. Sega juurde hakitud apteegitill ning tšilli. Lisa karbid, kuumuta läbi ning sega. Vala peale vein ja jahvata juurde veidi soola ning pipart. Kuumuta kaane all kuni 8 minutit. Lisa hakitud petersell ning sega läbi.
Serveeri kuid kontrolli ennem, et kõik karbid on avatud, kinnised viska ära! Kasuta sügavaid taldrikuid ja vala peale leem ning haki peale ka peterselli. Lisandiks röstitud sai.
Proovida tasub ka koos friikartulitega- klassika!




1 kommentaar:

Voisula ütles ...

Head Uut Aastat 2014!