2.12.13

Pardiliha wontonid

Wontonid on Hiina pelmeenid ja neid on äärmiselt kerge valmistada kuna kauplustes on taignalehed kenasti leitavad. Täidiseks sobib, mis iganes- liha, köögivili või kala. Tehakse ka magusa täidisega wontone kuid see jääb teiseks korraks. Mina täitsin seekord taignalehed pardiga.

Wontoni jaoks kahele, kui teha põhiroaks, on vaja:
20 lehte wontoni tainast
1 pardirinnafilee
2 šalottsibulat
1 küüslauguküüs
soola ja pipart
Serveerimiseks hapukoort, peterselli ja tšillit

Pardirinna lasin koos sibula ja küüslauguga hakklihamasinast läbi ning maitsestasin soola ja pipraga. Seejärel läheb iga taignalehe keskele üks teelusikatäis lihasegu ning siis kokku voltida. Voltimiseks tuleb teha taignaservad veega märjaks siis kleepuvad need ilusti kokku ja ei lähe ka keemisel laiali. Mina voltisin nö ümbrikutehnikas kuid võib teha nii nagu endale meeldivam on.










Voltimine tundub alguses veidi keeruline kuid reaalselt on see peale paari wontoni valmistamist täiesti käkitegu.
Kui kõik wontonid on kokku volditud jääb ainult üle need ära keeta. Keetmiseks kasutasin mina kanapuljongit, millle valmistasin fondi abil kuid võib ka ainult soolaga maitsestatud vees wontonid ära keeta.
Keetmiseks kulub aega umbes 8 minutit, siis kurnata ja serveerida. Head isu!





Kommentaare ei ole: