14.8.14

Kanakintsuliha grana padano ja ürdi paneeringus koos porgandi-maguskartuli püreega

Täna sain meelitavalt hää lõuna Rucolast ja pidin seda perega õhtul ka jagama. Menüüs seega juustune kanaliha koos magusa juurviljapüreega.

Potti pistsin:
4 kanakintsuliha, ilma kondita
peotäis riivitud Grana Padanot
peotäis riivsaia
2spl Meira Vahemere ürdisegu
2 muna
soola ja pipart

Lisandiks keetsin püree:
500g bataati
500g porgandit
1 küüslauguküüs
50g võid
2spl piima
soola
oliiviõli praadimiseks

Esmalt puhasta köögiviljad, viiluta ja pane keema. Kui vesi keema tõuseb lisa umbes 1spl soola ja keeda kuni juurikad täiseti pehmed. Kurna ja kuumuta kaane all, vahepeal raputades. Lisa või ning sulata see potti raputades. Võta pott tulelt, lisa juurde üks küüslauguküüs ning püreesta juurviljad. Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
Samal ajal kui juurikaid pehmenesid, tuleb riivida juust ning segada kokku riivsaia ja ürdiseguga. Siis klopi lahti munad. 
Kui püree on valmis paneeri kanakintsuliha esmalt munas ning siis juustu-saia segus. Küpseta keskmisel kuumusel oliiviõlis, mõlemalt poolt.
Lisandiks sobib hästi tomati-kurgi-tilli salat koos hapukoorega. 




Kommentaare ei ole: