30.12.16

Šokolaadikook mandlijahu ja rummiga

Ettevalmistused aasta vahetamiseks käivad täie hooga ja nii saigi katsetada ilma nisujahuta šokolaadikooki. Ma pole küll nisujahu vastane kuid küpsetised mandlijahuga on kuidagi külge hakanud ja peale selle on need ka maitsvamad kui nisujahuga tehtud koogid. No ja kui koogi sees on ohtralt šokolaadi siis mina olengi ära tehtud.

Seega pistsin potti:
75g tumedat šokolaadi
75g piimašokolaadi
100g võid
150g mandlijahu
1tl soola
1tl küpsetuspulbrit
3 muna (L suurus)
3spl rummi
6spl mett

Esmalt on vaja sulatada vesivannil või. Vedela või sisse segada šokolaaditükid ning vaiksel tulel need sulatada. Lase veidi jahtuda.
Samal ajal eralda munavalged rebust. Viimased vahusta koos mee ja rummiga ning sega juurde veidi jahtunud vedel šokolaad. Lõpuks lisa ka eelnevalt segatud küpsetuspulber, sool ja mandlijahu.
Sel ajal kui köögikombain ise toimetab on vaja vahustada munavalge kõvaks vahuks. Ning lõpetuseks segada munavalgevaht, kolmes osas, kokku šokolaadiga. Seda tasub teha väga rahulikult segades, et taigen võimalikult kohev jääks.
Aseta küpsetuspaber 22cm, lahtikäiva koogivormi põhja, mille küljed määrida võiga ning täida vorm taignaseguga. Küpseta 50 minutit 160 kraadi juures, jahuta.


Kes soovib see serveerib kooki tuhksuhkruga üle puistatult kuid mina valmistasin peale veel ka glasuuri.

Potti pistsin:
60g tumedate šokolaadi
2spl rummi
30g võid
mandlilaaste kaunistamiseks

Sulatada taas vesivannil või ja šokolaad, sega juurde rumm. Lase veidi jahtuda ning glasuuri kook, Kaunista mandlilaastudega ning pane külma jahtuma. Ja ongi valmis!




2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kas selle koogi sisse mustsõstraid võiks poetada...? Maitsed sobiks küll kokku :)

Ritsikas ütles ...

Kindlasti, kui marjasõber oled :)