1.1.17

Väikese viguriga Pho Bo ehk valepuljongiga soe supp

Mis saab olla veel parem aasta esimesel, sombusel talvepäeval kui üks mõnus sooja andev supp. Nii saigi kokku keedetud vale Pho Bo kuna puljongi keetsin hoopis metssealihast.

Potti pistsin:
2l puljongit
1suur sibul
8cm ingverijuurt
2 tähtaniisi
1 kaneelikoor
3spl kalakastet
1tl suhkrut
1tl musta pipart
1spl Pho bo pastat

Esmalt pruunistada ingver ja sibul potis lisa peale eelnevalt keedetud puljong ja maitseained, keeda madalal kuumusel vähemalt üks tund, kurna. Lisa soovi korral ka valmis pastat, mis on hea maitsetugevdaja.

Supi sisse pistsin:
250g riisinuudleid
250g veiseliha (pehme tükk)
1 roheline sibul
50g mungoa idusid
1 tšillipipar
pott basiilikut
pott spinatit
pott koriandrit

Esmalt vala riisinuudlitele keev vesi ja lase pehmeneda.
Viiluta sibul, tšilli ja haki ürdid. Lõika veiseliha ristikiudu sobiva suurusega tükkideks ja aseta kõik kihiti supikaussi. Vala peale kuum puljong ja serveeri.







Kommentaare ei ole: