28.1.17

PRO Gaala 2017

26.jaanuar toimus, juba 15-ndat korda, Soome HoReCa sektori auhinnatseremoonia. See on aasta kõige tähtsam üritus igale toitu armastavale soomlasele. Seda kutsutakse Soomes ka toitlustuste Oscarite jagamiseks.  Siin saavad kokku inimesed, kes on kuidagigi seotud toidu või toidu valmistamisega ja neid ei ole vähe. Seetõttu oli ka välja kuulutatud lausa 14 erinevat kategooriat. Parimad valiti nii teenindajate, kokkade, personalijuhtide või toitlusjuhtide seast, seda nii söökla, restorani kui kohvikute töötajate seast. Lisaks kuulutati välja ka parim restoran.
Kohal oli 650 külalist, kes said nautida toitu, veini, ettasteid (kuna majas oli tsirkus) ja muidugi tohutult aplodeerida. Õhtut juhtisid Soomes tuntud tegijad raadiost, teatrilavalt ja ajakirjandusest ning pidu toimus kolmes saalis!!!
Toimus see Wanha Satamas ning see koht annab veelgi rohkem juurde, kuna tegemist siiski ajaloolise hoonega, mis lisab igale üritusele juurde teatud aupaistet!
Kuid alustame siis algusest, et ka teie saaksite aimu, mis lauale kanti.

Tervitusjoogiks pakuti Beaumont Des Crayeres Champagne Grande Reserve ja "seda voolas õhtul ojadena"!

Esimene eelroog oli Tartar Picanha. Taldrikule oli sätitud klassikaline kuid suurepärane maitsete kooslus. Lisaks kõigele näidati kenasti ühe daami peal, millisest asukohast antud tükk veisel asetseb. Hea teada!

Teiseks toodi lauda Creme Ninon ehk hernesupp. Vägev! Suppi oli lisatud samuti vahuveini ning esitlus oli imeline. Ma ei ole kunagi oma elus nii head hernesuppi söönud. Hõrgutavalt siidjas, kreemine ja maitseid tulvil. Eriti kenasti sobis sinna see väike kartulikoogike koos värske hernekreemiga.



Pearoaks pakuti pikkapoissi haugist ehk haukimureke. Tegemist on tegelikult purustatud haugilihamassiga, mis on segatud koore ja muude lisanditega ning siis küpsetatud. Väga hõrk amps koos homaarikastme ning köögiviljadega.

Sellele järgnes väike suupuhastus Napue GT ehk gin tooniku ja jõhvikatega sorbee näol. Oli selles alles hapet! Ja suu sai tõesti puhtaks, kõikidest eelnevatest maitsetest.

Lõpetuseks toodi lauale sünnipäevatort, kolm korda šokolaadi koos kuldsete kaunistustega. Mida minusugune šokohoolik selle peale ikka muud teeb kui ohkab ja naudib! See pani kogu eelnevale korraliku punkti!


Osalemine sellisel üritusel nagu PRO Gaala, on nagu lotovõit! Milline suurepärane kogemus ja elamus see oli, seda on raske sõnadega edasi anda. Kõige selle eest tänan meie suurepärast koostööpartnerit, kes võimaldas taas kõike seda kogeda.

Võib öelda, et see oli emotsioone täis õhtu, maitseplahvatused olid sellest vaid üks väike osa. Kogu meeleolu oli ülev ja võimas, kuna õhus oli palju rõõmu ja õnne!

Kahjuks Eestis midagi nii suurt ja võimast veel ei korraldata kuid küll kunagi jõuame ka sinna, et selle raske töö tegijaid hakatakse rohkem tunnustama.

NB kõik pildistamised sai teha mobiiliga, seega on nagu on.

Kommentaare ei ole: