5.1.12

Hakklihapallid pastaga

Kuna Aleksandra rääkis juba mitu päeva lihapallidest pastaga siis võtsin tegemise ette. Kuid, et see poleks liiga tavaline kasutasin ikka temaatilist kokaraamatut :)

Iga kord kui Soomes käin on vaja kokaraamaturiiulit täiendada :)
Ja täna oli taas hea võimalus kasutada nendest ühte idee saamiseks.

 
Kui aus olla siis peab ütlema, et tegelikult on minu jaoks kokaraamatud pigem sellisteks iluraamatuteks! Neid on õhtuti mõnus lugeda kuid tahes tahtmata jäävad asjad meelde ja kui midagi tegema hakata on neid mõnus uuesti sirvida ja veidi ära kasutada.
Mingi retsepti jälgija pole ma kunagi olnud  (va magusad toidud) aga idee sünnib ikka algsest loost :)

See toit nägi raamatus välja selline:
 


Aga nüüd asja juurde!
Kastmeks oli vaja:
olliviõli
pool sibulat (soovitavalt punast, panin valget ja väga kena tulemus)
üks küüslaugu küünekene
400g purustatud tomatit (panin 800g)

Need on mu uued lemmikud tomatimaailmas :)



Pruunistada oliiviõlis laugulised ja lisada tomatikonserv. Maitsetada soola, pipra ja ürtidega (soovitavalt värsked). Kuid minu lemmik on Meira Vahemere Ürdisegu :) Kuumutada keemiseni ja siis hautada umbes pool tundi.

Samal ajal kui tomatikastmekene valmib on vaja ette valmistada lihapallisegu. Selleks on vaja:
450g hakkliha (veis on parim)
2 küüslauguküünt
2 muna
2 viilu saia
Sai leotada vees/piimas pehmeks ja segada muna, purustatud küüslaugu ning hakklihaga. Maitsetada soola ja pipraga ning käsitsi kokku segada. Lisasin natuke ka Meira Vahemere ürdisegu ;). Siis tuli voolida väikesed pallikesed ;)


Ma tean, et pallikeste voolimist tuleb endiselt harjutada, saavutamaks ühtlast kuju! Kuid harjutamine teeb meistriks, ei oska veel samas suuruses frikadellegi ise teha :D

Kui kaste on kaunikesti haudunud umbes 30 minutit madala kuumusel tuleb lisada hakklihapallid ning edasi hautada ca 20 minutit. Põhiline märksõna-  keeta ei tohi!

Samal ajal keeta pasta al dente. Ärge unustage, et Teie ootate pastat mitte vastupidi. Ning anda lauale koos lihapalli kastmega. Seda muidugi taldrikul :)



Tulemus oli taas maitsev ning lihtne valmistada!!! Mis on üsna oluline fakt argipäeva õhtuks ;)
NB ei saa mainimata jätta, et pardi confit küpseb!

2 kommentaari:

Voisula ütles ...

Tuttava kaanega raamat, kuigi minul on teistsugune pastaraamat. See on küll tôsi, et Soomes on iga hinnaga häid kokaraamatuid müügil. Kui need jôuavad allahindlusesse, siis vôib 3-7 euro eest osta tôelisi pärleid.

P.S. Sul on väga tore nimi "Ritsikas".

Ritsikas ütles ...

See on tõesti õige, et saab väga hea hinnaga oluliselt huvitavamaid kokaraamatuid kui Eestis ilmuvad. See ka üks põhjus, miks ma alati ikka raamatupoest läbi lähen Soomes olles :)

Aitäh!