6.8.12

Metssearaguuga täidetud conchiglioni

Nüüd ma keerasin küll mitu kööki omavahel kokku aga asi on seda väärt!

Klassikaliselt tehakse raguud ikka veiselihast kuid prantslased valmistavad seda ka metsseast. Otseloomulikult võib raguud valmistada ka küülikust kuid tavaline sealiha jääb selleks liiga kerge. No nii arvan mina :)
Kuid antud roog on hea lihtne teha ka tööpäeva õhtul kuid siis peab metssearaguu eemisel päeval valmis keetma. Minul läks selleks umbes viis tundi siis oli liha mõnusalt pehme :)

Vajalikud koostisosad:
500g metssealiha
1 suur porgand
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
pakk Eldorado purustatud tomateid
musta pipart, soola
Meira ürdisegu

Granoro Attilio conchiglioni pastat, umbes 25tk

Nagu juba mainitud siis alustama peab kastme keetmisest.
Selleks tükeldada metsanotsu liha suupärasteks kuubikuteks ja pruunistada need kiiresti kuumal pannil. Samuti pruunistada hakitud sibul, küüslauk ja porgand. Peale valada purustatud tomatid ja nii palju keedetud vett, et kataks liha umbes sentimeetri jagu. Lisada ürdisegu ning sool ja pipar. Nüüd lasta keema ja hautada madalal kuumusel kuni liha pehme. Minimaalselt peaks aega minema neli tundi kuid võib ka kauem minna. Vajadusel võib lisada kuumutamise ajal ka keedetud vett kui paistab, et kaste hakkab liiga paksuks muutuma. Kindlasti peab kastet proovima ja vajadusel lisama suhkrut, et tomati liigne hapukus ei rikuks rooga.
Kes soovib võib lisada kastmele veel varssellerit ja kappareid. Annab rohkem Vahemere hõngu :)

Pasta keeta kergelt läbi ja loputada külma veega. Ahjuvormi põhja panna kastet ilma lihata ja nüüd vaid täita pasta ning asetada ahjuvormi.




Täidetud pasta panna eelsoojendatud ahju (umbes 200 kraadi) ja küpsetada kuni pasta küps ja kergelt pealt pruunistunud. Selleks läheb umbes 20 minutit. Mõni minut enne küpsetamise lõppu raputada peale ka värskelt riivitud Grana Padanot või mõnda muud Itaalia kõvajuustu.




No ja ongi taas aeg maiustada. Serveerimisel võib lisada veel juustu sest see muudab hea roa veel paremaks!




Kommentaare ei ole: