20.12.12

Pardimaksapasteet

Kas olete näinud jõululauda, millel puudub pasteet? Mina ei ole.
Kuna pasteeti saab ette valmistada siis tegingi täna pasteedi valmis, et hiljem kergem oleks.

Pannile viskasin:
1kg pardimaksa
50g võid
1tl soola
2tl musta pipart
veidi kuivatatud ürdisegu
2spl konjakit
400ml vahukoort

Katteks:
100g võid
jahvatatud piprasegu
kuivatatud ürte

Sulata või, milles praed kergelt läbi puhastatud pardimaksa kuid ära pruunista. Maitsesta ürtide, soola ja pipraga- mõlemad värskelt jahvatatult.
Vala peale konjak ja lase kaane all maitsestuda. Lase veidi jahtuda.

Pane segu nõusse, milles saab saumikseriga maksa purustada, lisa vahustamata vahukoor ja sega pasteet ühtlaseks massiks, sauseguri abil.

Nüüd tuleb pasteet panna väikestesse suflee või ramekiini vormidesse ning katta sulatatud võiseguga, kuhu on segatud maitseained.

Jahuta, kata toidukilega ning pane mõneks ajaks külma. Vähemalt öö, aga sobib ka nädal.


1 kommentaar:

Voisula ütles ...

Rahulikke Jôule ja Ônnelikku Toidublogiaastat 2013!