24.7.13

Üks mõnusalt vürtsine ja rohkelt sooja andev Tai kanasupp ehk Tom yum gai

Ilmselgelt arvavad enamus, et ma olen peast veidi põrunud kui teen sellist suppi keset suve. Kuid asi on lihtne, õues on sombune ja supp on maitsev seega pole minu jaoks aastaajas vahet. Kuigi eriti hea on seda suppi ikka valmistada ja süüa siis kui viirused liikvel ja nahavahe veidi jahe!

Potti pistsin:
1l kanapuljongit
300g kanaliha
200g šampinjone
3 sidrunheina vart
3 kaffirlaimi lehte
2 küüslauguküünt
2 suuremat punase tsillikauna
4cm jupp ingverit
3spl Blue Dragoni kalakastet

Haki ingver suupärasteks viiludeks, sidrunheina varred koorida ning lõigata umbes 1cm pikkusteks juppideks. Lämastada neid veidi noaga. Lisa puljongisse kaffirlaimilehed, ette valmistatud ingver ja sidrunhein, samuti purustatud küüslauk. Kõige lõpuks hakitud tšilli ja kalakaste. Keeda umbes 10 minutit madalal kuumusel, et maitsed saaksid seguneda.
Nüüd lisa juurde eelnevalt hakitud kanaliha koos hakitud seentega. Kõik tükid ikka nii suured, et vaevata suhu mahub. Keeda kuni kanaliha on valmis.
Serveerimisel raputa peale hakitud koriandrit. Samuti võid lisandiks pakkuda keedetud jasmiiniriisi või riisinuudleid.
Igatahes mees sööb ja kiidab- ise ka :)

NB Kui kasutada kuivatatud kaffirlaimilehti nagu mina siis need serveerimisel eemaldada.