26.10.14

Pikalt küpsetatud metssealiha hautis kartulipudruga

Nädalavahtuse  tähistamiseks võtsin suure metssealiha tüki sügavkülmast sulama ja tegin ühe mõnusa lihapaja. Argiõhtuti seda teha ei jõua kuna aega tuleb palju varuda. Hautamiseks kulus umbes 4 tundi kuid tulemus on seda väärt.

Potti pistsin:
1,5kg metssealiha (kintsutükk)
oliiviõli praadimiseks
1 suur sibul
2 suurt küüslauguküünt
2 suurt porgandit
2 sellerivart
200ml punast kuiva veini
2tl Itaalia ürdisegu
1tl muskaatpähklit
värskelt jahvatatud soola ja musta pipart
1 pakk Eldorado purustatud tomateid
4spl Knorri veiseliha reduktsiooni
keedetud vett

Esmalt lõikasin liha väikesteks kuubikuteks (2*2cm). Pruunistasin pannil osade kaupa pruuniks. Peale jahvatasin soola ja pipart.
Viilutasin ka porgandi ning selleri ning hakkisin sibula ja küüslaugu. Pruunistasin sibula ja küüslaugu kergelt lisasin köögiviljad ja kuumutasin korra läbi. Seejärel panin köögiviljasegu koos lihaga malmpotti. Lisasin veini, veiseliha reduktsiooni, tomatid ja maitseained. Lisasin keedetud vett nii palju, et liha oleks vee sees. Hautasin madalal kuumusel, vahepeal segades neli tuni kuna liha on väga pehme.

Kõrvale valmistasin kartulipudru. Siia sobib lisandiks ka pasta või polenta väga hästi!


1 kommentaar:

Voisula ütles ...

Aaaahhhh, ooohhhh, nami-nami-nami!