13.10.14

Veiselihakuu postitus ehk minu esimene Osso Bucco

On see alles üks toreda nimega roog!
Tegemist on aga kõigest pikalt hautatud vasikakoodiga ehk Itaaliast pärist veisekoodihautisega.
Tegin üsna klassikalist varianti kuid lisasin purustatud tomateid, mis väidetavalt algselt ei kuulunud traditsioonilise Milano roa juurde.
Tegemist on väga lihtsa, ja maitsva, kuid rohkelt aega nõudva liharoaga. Minul läks ikka oma neli tundi hautamiseks kuigi enamus retseptid on ainult kahe tunniga kirjas.  Tegin malmpotis kuid võib teha ka ahjus või kiirkeedupotis.
Kõige lõpuks serveerisin ma roa ka kartuliga...ilmselgelt käib Itaalias sinna kõrvale hoopis lihtne risotto või pasta.

Potti pistsin:
2 vasikakoodi lõiku (7 cm paksused)
jahu paneerimiseks
oliiviõli pruunistamiseks
2 sellerivart
2 porgandit
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 pakk Eldorado purustatud tomateid
250 ml kuiva valget veini
500 ml veiselihapuljongit
4 -6 värsket tüümianioksa
1 loorberileht
musta pipart ja soola


Kuivata koodilõigud ja paneeri soola ja musta pipraga segatud nisujahus. Pruunista kuumas oliiviõlis lihatükid igast küljest, umbes 5 minutit. Lisa purustatud küüslauk, ja hakitud sibul ning pruunista kuldseks. Seejärel sega sisse ka viilutatud sellerivars, purustatud tomat ning porgandid. Sega ja lisa juurde vein. Kuumuta paar minutit ja lisa puljong,  viska potti ka tüümian ja loorberileht.
Hauta madalal kuumusel, kaane all umbes 3-4 tundi kuni liha kondi küljest lahti tuleb. Hautamise aeg sõltub koodilõigu paksusest. Kuid kahe tunniga oli liha ikka väga vintske.
Maitsesta lõpuks leem soola ja pipraga ning serveeri.

Serveerimisel raputasin peale ka gremolatat. Selleks purusta üks suurem küüslauguküüs ning sega see kokku 2tl riivitud sidrunikoore ja 3tl hakitud peterselliga. Lihtsalt suurepärane!






Kommentaare ei ole: