3.12.14

Rohekarbid ruudus

Kuna jõulud on juba päris käega katsutavad siis on paras aeg hakata ka "peolauda" planeerima!
Katsetasin kahte erinevat maitset- mõlemad on taas imelised. Üks mõnusalt terav ja teine kelmikalt juustune. Tasus katsetada!

Vahemere-hõngulised rohekarbid kolmele
24 poolikuid rohekarpi
200g fetajuustu
100ml vahukoort
1 küüslauguküüs
1spl Meira Vahemere ürte
musta pipart
1kg meresoola küpsetusplaadi täiteks- ei pea tingimata

Esmalt ütlen ära, et kasutasin külmutatud karpe ning eelnevalt neid ei sulatanud.
Vala meresool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, millele aseta rohekarbi poolikud. Soola kasutamine aitab hoida karbil tasakaalu, et täidis sellest välja ei valguks!
Samal ajal sega feta, purustatud küüslauk, vahukoor ja ürdid ühtlaseks massiks. Aseta igale karbile 1-1,5tl juustukreemi. Jahvata peale värsket musta pipart ning küpseta ahjus umbes 10 minutit, 180°C juures. Kui on pealt kergelt pruunistunud ongi valmis. Serveerimisel võid lisandiks kasutada värsket salatit.

Taipärased rohekarbid kolmele
500g poolikuid rohekarpe
1 suurem laim
1 tšillipiprakaun
1spl hakitud ingverit
1 küüslauguküüs
1spl pruuni suhkrut
1spl kalakastet
hakitud koriandrit
1kg meresoola küpsetusplaadi täiteks- ei pea tingimata

Haki marinaadi koostisosad ja lase veidi seista.
Sel ajal aseta külmunud rohekarbid, taas soolaga täidetud pannil, 10 minutiks ahju küpsema. Seejärel pane igale karbile vürtsisegu koos vedelikuga ning küpseta veidi kõrgemal kuumusel umbes 3 minutit.
Ettevaatust terav amps- külma ilmaga annab korralikult sooja!

NB
Söömise ajal lõikab iga maiasmokk rohekarbi liha karbi küljest ära. Kui karbid eelnevalt sulatada siis on mõistlik need enne küpsetamist juba lahti lõigata kuid kodustes tingimustes ei olnud teine variant ka halb :)




Kommentaare ei ole: