8.12.14

Sinki, vorsti ja rulaadi ehk minu täiskasvanuea esimene kamararulaad

Jahihooaeg on seekord nii läinud, et minu sügavkülmikud on umbes- ulukilihast. Seda probleemi saab lahendada ainult ühte moodi- tuleb muudkui vaaritada.
Meil on kodus jutuks juba mõnda aega olnud kamararulaad! Ja nii saigi põdra hakkliha kodusea kamarasse mähitud. Tõeline nostalgia nii külmalauale kui ka hommikul leiva peale.
Kindlasti peab ütlema, et kamar on defitsiit!  Sain lõpuks mõned suuremad tükid Selverist, mis siis omavahel kokku klapitasin, et lihamass ikka sisse keerata.

Potti pistsin:
seakamarat- nii 40*40cm
umbes 300g põdra hakkliha
umbes 100g kodusea rasvasemat hakkliha
1 punane sibul
1 küüslauguküüs
1 väiksem porgand
soola ja pipart maitsestamiseks
loorberileht ja sool keeduvee jaoks
sinepit kamara määrimiseks

Seakamaralt tuleb esmalt ära lõigata pekk. Kuna mina kasutasin põdraliha siis jätsin alles umbes pool sentimeetrit pekikihti. See, mis sai ära lõigatud läks hakklihamasinasse ja siis segasin põdralihaga kokku. Põdraliha on ise liiga kuiv ja seetõttu on mõistlik siga juurde veidi panna. Lihamassi sisse läks ka purustatud küüslauk ning sibul. Seejärel maitsestasin soola ja pipraga. See lihasegu oli niisama ka hea maitsta :)
Kamar laotada marlile ja määrida kokku sinepiga. Sinep valida ikka oma maitse järgi kuid mina kasutasin Meira konjakisinepit. Siis määri peale ühtlane hakklihasegu kiht, umbes 1cm paksune. Porgand koorida ja lõigata kaheks, ribad tuleb asetada lihamassi peale ja veidi isegi sisse vajutada.
Ja nüüd polegi muud kui tugevalt rulli keerata, marli sisse ning niidi või küpsetuspaelaga kinni siduda.
Lõpuks külma veega keema. Korja vaht ning lisa sool ja loorberileht. Keetmisaeg on umbes kaks ja pool tundi.
Kui rulaad on keedetud siis nõrutada ja panna vajutise alla. Hoida üleöö külmas. Serveerimiseks lõika õhukesed viilud.



Kohmetu kohtumine laual ehk kokku said koduleib, Värska kurgid ja põdra hakklihaga kamararulaad! Kurgihoidiste postitus on ka varsti tulemas!








Kommentaare ei ole: