20.1.13

Mustad tortellid valge täidisega

Saades reedel Boccas imelisi tortellisid oli kohe selge, et pean ka ise neid kord tegema. Pöörasin ja uurisin neid ikka korralikult, kuidas need tortellid kokku olid keeratud. Kuna sellist kuju polnud varem ise taldrikul kohanud. Et roog ka põnev välja näeks siis värvisin pastataigna kalmaaritindiga mustaks. Tindiga on olukord selline, et hetkel saab seda osta Umamist kuid loodetavasti leiame selle varsti ka Kaupmehe sortimendist.

Taignateo kohta leiate info siit.
Lisasin jahule, munale ja soolale juurde ka 8g kalmaaritinti. Taigna tegin kolmest munast. Kõige lihtsam on meelde jätta, et pastataigna valmistamiseks arvesta ühele munale pool klaasi jahu.

Tortelli sisse pistsin
4 tiigerkrevetti
200g paltust
50g toorjuustu
Maitseks veidi soola, pipart ja tšillit.

Kala ja krevett purustada ning segada kokku juustuga. Maitsestada.

Taigna rullisin õhukeseks, kasutades pastamasina abi. Lõikasin 10cm läbimõõduga kettad, millest panin kokku tortellid.




Keeta soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit ehk kuni tortellid pinnale kerkivad.

Kastmeks keetsin kokku võikastme parmesani juustuga. Selleks sulatada umbes 50g võid koos ühe teelusika oliiviõliga. Sega kokku supilusikatäie jahuga ning lisa tassi täis köögikoort. Nüüd veel 100g riivitud parmesani või mõnda muud tugeva maitsega juustu ja vajadusel veidi piima, et kaste liiga paks ei jääks.

Serveeri tortellid kohe koos juustukastmega.

Kommentaare ei ole: