Potti pistsin:
umbes kahe kilose põdraprae tüki (koos kondiga)
2 sibulat
2 porgandit
2spl teravat sinepit
2spl kuivatatud ürte
2tl soola
1tl musta pipart
0,5l puljongit (ikka fondist)
2 klaasi punast veini
Esmalt pruunistasin lihatüki kõikidest külgedest ja määrisin kokku sinepi, ürtide ning maitseainete seguga. Asetasin liha malmpotti ning lisasin juurde viilutatud sibula ning porgandi. Panin liha ahju hauduma (100 kraadi juures) umbes kaheksaks tunniks ehk siis üleöö.
Järgmisel päeval lisasin puljongi ja veini ning kuumutasin pliidil madalal kuumusel veel kaks tundi.
Kastme keetsin leemest, mis jäi liha hautamisest alles. Kurnates eelnevalt vedeliku lisasin köögikoore ja veidi kastmepaksendajat. Keetsin kastme kergelt läbi ja valmis see oligi.
Lisandiks kartuli-pastinaagipüree ja kodune peedi-küüslaugusalat! Ei meeldi mulle need erinevad köögiviljad, mida paljud lisandiks valmistaksid, kartuliusku nagu ma olen :D
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar