20.1.13

Velvet cupcakes ehk sametised muffinid

Punased sametkoogid on imelised oma välimuselt ja hõrgud maitselt. Punase värvi saab toiduvärviga kuid selle puudumine ei mõjuta imelist maitset. Retsept ise on pärit kokaraamatust "Jamie Ameerika".

Muffiniteks kulus:
50g võid
150g pruuni suhkrut
1 muna
1tl vanillisuhkrut
3spl punast toiduvärvi
2spl kakaod
0,5tl soodat
1,5tl valge veini äädikat
150g nisujahu
125ml petti

Toasoe või vahustada suhkruga heledaks vahuks. Lisa muna ja toiduvärv.
Teises nõus sega kokku jahu, kakao, sool ja sooda. Sega pool jahusegust koos poole petiga taignasse. Lisa veiniäädikas ja teine osa jahusegust ning petist. Sega kuni taigen on ilusalt ühtlane.

Jaga taigen muffinivormidesse (12tk) ja aseta eelsoojendatud (180 kraadi) ahju küpsema. Aega kulub umbes 25-30 minutit. Küpsust kontrolli puutikuga ja vajadusel pikenda küpsemisaega.



Kui muffinid on küpsenud siis lase veidi vormis jahtuda (umbes 10 minutit) ja siis tõsta restile kuniks valmistad toorjuustukreemi.

Toorjuustukreemiks vajad
150g toorjuustu
50g võid (toasoe)
100g toorsuhkrut
0,5tl vanillisuhkrut
1 sidruni mahl ning riivitud koor

Kõik koostisosad vahustada ja tulemuseks saad mõnusa hapukalt magusa juustuglasuuri, millega muffinid katta. Võid kaunistada nonparellidega.
Serveeri kohe!


Kommentaare ei ole: