21.2.12

Ei lase end vastlast mõjutada...

Tegelikult on vastlapäev üks väheseid vahvaid/uhkeid pühasid rahvakalendrist, mida on saanud ikka tähistada. Oleme ikka mäel käinud, liugu teinud, hernesuppi söönud ja mõned meist ka kukleid puginud! Et lõpuni aus olla siis pean tunnistama, et paar/kolm viimast aastat ei ole ikka liugu laskmas käinud kuid see selleks.
Usun, et täna võib peaaegu igast blogist leida vastlapäevale kohaseid postitusi aga võta näpust siit neid ei leia. Kui sööme hernesuppi siis tuleb see purgist ja vastlakukkel ei ole üldse minu maitse ;) Ehk täna sai tehtud üks mõnus kana- riisi- köögiviljapada.

Vajalikud koostisosad:
4 kanakintsu
pakk toorsuitsupeekonit
pakk woki-köögivilju
umbes 200g keedetud riisi
1/3 pudelit GoTan sidrunheinakastet
ja loomulikult koriandrit

Kanakintsude liha puhastada ja tükeldada ning koos ribastatud peekoniga pruunistada. Parajalt krõbe liha tõsta pannilt teise nõusse ja alustada woki-köögiviljade kerget pruunistamist. Liha tuleb tõsta nö vahukulbiga sest rasva läheb köögiviljade pruunistamisel hädasti vaja- maitse tuleb ju kana ja peekoni rasvast!
Siis lisada riis, segada juurde hakitud koriander (ikka maitse järgi) ja segada kokku eelnevalt pruunistatud lihaga. Valada peale sidrunheinakaste ja korraks läbi kuumutada/segada.
Ja ongi valmis panniroog, missugune!


 Ning taldrikul sai selline, maitsev roog! Veidi magusat tshillikastet peale ja...




NB Et tänase päeva puhul ikka hernest süüa on meil olemas ka herned (kikerherned), küll mitte supina ;)

Kommentaare ei ole: