5.2.12

Paccheri, täidetud bolognese kastmega ja küpsetatud valges kastmes

Kas teate, et Itaalias on erinevaid pastasorte üle 400?
Kuna me toome maale tavalise pasta kõrval ka erinevaid põnevaid erikujulisi pastasid siis ootas mind kapis taas üks variant sellest 400-st - paccheri :)



































Kuna tomatikaste oli juba kapis olemas koos külmutatud metsanotsuga siis oli programm lihtne- tegin täidetud varianti bolognese kastmega a la klassikaline lasagne.

Bolognese kaste:
hakkliha (kui võimalik siis eelistan ise valmistada kuna sellisel juhul tean, mis seal sees on)
purustatud tomatit
sibul
küüslauk
sool, pipar ja suhkur
Pruunista hakkliha koos hakitud sibula ja küüslauguga, segada tomatikonserviga. Kuumutada ca 15 minutit ja maitsestada soola, pipra ning suhkruga.

Sel ajal kui kaste valmib saab pasta püstiselt ahjuvormi sisse ära laduda. Omamoodi väljakutse :)






Kui bolognese kaste valmis sai siis täitsin need imelised kõverad ja igat pidi ebaproportsionaalsed torukesed väikese teelusika abil kuna tavaline mõõt ei töötanud selle toimingu puhul hästi!

Kui torud täidetud valmistasin kastrulis päris kobeda koguse valge kastet. Valge kaste nagu bechamel kuid või asemel oliiviõli. Mina maitsestan kastme alati valge pipra ja soolaga. See on vist maailma lihtsaim kaste kuna sarnaneb Eesti jahukastmele ning see on ju klassika!
Koostisosad:
või/oliiviõli
jahu
piim
sool värskelt jahvatatud valge pipar
Pruunista jahu kuumas rasvaines ühtlaselt helepruuniks ning sega juurde piim. Kuumuta, pidevalt segades, keemiseni ja maitsesta.

Vala kaste juba täidetud pastaga ahjuvormi nii, et see peaaegu katab pasta kuid veel ei uju kastmes. Samas peab kastet olema piisavalt palju kuna muidu ei küpse pasta pehmeks.




Ja siis eelkuumutatud ahju (220 kraadi) küpsema kuni pealt kaunis ja pasta pehme- kokku vast 30 minutit. Mõistlik on 5 minutit ennem ahjust välja võtmist veel katta ka riivitud juustuga, sobib tavaline kodumaine juust. Ise panin seekord veel ka Grana Padano laastusid peale, mis annab mõnusa tugeva maitse.



Nii see pasta ahjus valmis ja maitse oli taaskord nii nagu olema peab. Mmmmm...

Kommentaare ei ole: