17.3.12

Metssealiha + punane vein + ahi = imeline maitsekooslus :)

Sai taas metssealihaga möllatud!
Ennem seda nuhkisin veidi jahimeeste foorumis ringi, et vaadata mida põnevat seal välja pakutakse! Oh, te ei kujuta ette! Paistab, et seal olevad mehed on tõeliselt head kokad kui teemaks on uluk :)
Midagi üks ühele maha ei kopinud aga mõtteid sain küll. Seekord proovin siis miskit magus-vürtsikat ja veidi idamaise hõnguga.

Vajalikud koostiosad:
käntsakas metssealiha (no umbes 1kg)
1 sibul
1 küüslauguküüs
1spl hakitud ingverit
1spl Meira konjakisinepit
2spl  sojakastet
1spl palsamikreemi
1spl Santa Maria köömne pipra maitseainesegu
200ml punast veini
4spl viinamarjaseemneõli

Laugulised hakkida peeneks, liha puhastada ja lõigata umbes 5*2cm tükid. Ikka sellised suuremad sest siis jäävad mahlasemad.
Lihatükid pruunistada kuumas õlis, samuti hakitud sibul ja küüslauk koos ingveriga. Mina teen seda eraldi ja pärast panen liha laugulistega kokku. Jahvatada peale SM maitseainesegu, umbes 2tl.
Segada kokku sinep, sojakaste ja vein ning valada lihale peale. Keeta umbes kaks minutit kuni enamus alkoholi on aurustunud. Vajadusel lisada keedetud vett, et liha oleks korralikult vedelikuga kaetud. Ja ahju hauduma kuumusele 200 kraadi juurde umbes kolmeks tunniks. Hautan kaanega, mis on veidi praokil, et vedelikku saaks ikka ära ka muliseda.

Kõrvale bataadi-kartulipüree ning taas kord minu lemmik punane kapsas :)


Ja klaasis Piccini Memoro! Head isu!!!

Kommentaare ei ole: