13.2.13

Elagu importpühad! Valentinipäeva postitus :D

Importpühadest ei saa enam ka kuidagi mööda, pinguta palju tahad. Kuigi ise sellest roosast päevast endiselt miskit ei arva siis lapsed ikka viivad sõpradele miskit hääd ja armast.
Minu enda parim mälestus päris Valentinipäevast oli see kui hommikul ärgates olid ühiselamus enamus tüdrukute tubade aknad kleebitud südametega, kus lihtne lause "Sa oled minu Valentin!". Senini ei tea meist vist keegi, kes selle korraldas. Aga armas oli tollal küll kui enamus inimesi polnud Valentinipäevast midagi kuulnud.

Aga, et lastel oleks sõpradele miskit viia siis pean siinkohal tänama Tuulit, kes andis imelihtsa kuid imearmsa idee- trühvlid mitte päris tavalises vormis. Kniksutan siinkohal Tuulile :D



Tegemist on nn trühvlitega, mis tuleb šokolaadikihist välja lõigata ja seejärel martsipaniga katta- lihtne, eks ole. Aga alustame siis šokolaadimassist.

Potti läksid:
1dl vahukoort
50g võid
300g tumedat šokolaadi
1spl Santa Maria apelsini-pipra segu
1spl Meira pomerantsipulbrit
3spl apelsinimahla (värskelt pressitud)

Pane kastrulisse (potti) vahukoor ja või. Sulata või, koore sees, madalal kuumusel ja lisa tükeldatud šokolaad. Sulata, segu pidevalt segades. Lõpuks lisa maitsestamiseks mõeldud ained. Jahuta umbes 10 minutit.
Vala šokolaadisegud toidukilega vooderdatud vormidesse nii, et kihi paksus jääb kuskil 7-9mm. Lase paar tundi külmkapis taheneda.
Kui šokolaadimass on piisavalt tahenenud saab sellest lõigata pisikeste piparkoogi- või mõne muu vormiga  endale meeldivad kujundid, mis asetada küpsetuspaberile ja hoida jahedas.  Vorm tasub ennem iga kujundi välja lõikamist kasta kuuma vette.
Seejärel tuleb valmistada ette martsipan. Mina kasutasin samuti valmis martsiani aga hoopis Soomes valmistatud Mauste Sallinen toodangut. Martsipan tuleb rullida kahe toidukile vahel õhukeseks ja lõigata samade vormidega välja kujundid. Nendega katta šokolaadimass. Kõige peale siis veel nunnud imepisikesed südamed, mis minul on pärit hoopis RUF koogikaunistuse sarjast!

Sellised need armsad ja magusad ampsud said!





2 kommentaari:

Voisula ütles ...

Ilus ülemine pilt sinul suure pika peolauaga. Tulevad meelde meie suguvôsa suured peod pika "süldilaua" taga. Nostalgia!

Ritsikas ütles ...

See uhke foto on Prantsuse veimõisa lõunalauast kuid loodan, et sel aastal katan sarnase peolaua suvel maakodus ka ära :)