9.2.13

Toorjuustukook, kullaläikelise murakamoosi kattega

Olen enese jaoks ka lõpuks koogid avastanud kuid seda küll toorjuustukookide näol. Lihtsalt tekib mõte, et võiks proovida taas midagi uut ja nii hakkadki küpsetama taas kuna kodus materjali ju ikka on.
Kuna murakamoosi purk seisab juba pikemat aega kodus kapis siis saigi seekord selle olemasolu määravaks.

Koogi põhjaks läks:
100g Eldorado digestive küpsiseid
50g võid
1tl fariinisuhkrut

I kiht:
400g farmi toorjuustu (kasutan järjekindlalt seda ning hoian oma käed Tere toodetest eemale)
2 Linnu talu kanamuna
1dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut

II kiht:
500g Alma hapukoort
0,5dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut

Kate:
200g murakamoosi
0,5dl apelsinimahla
3 lehte želatiini

Põhjaks tuleb purustada küpsised ja segada sinna juurde sulatatud või koos fariinsuhkruga. Saadud mass vajutada lahtikäiva 22cm koogivormi põhjale. Koogivormil katta põhi kindlasti küpsetuspaberiga.

Seejärel tuleb kokku segada toorjuust, munad ja suhkur ning valada see koogipõhjale. Küpseta eelkuumutatud ahjus, 200 kraadi juures, 20 minutit. Võta välja ja jahuta resti peal umbes pool tundi.

Sega kokku hapukoor ja suhkrud nin vala segu veidi jahtunud toorjuustu peale ning küpseta veel 10 minutit.

Jahuta kook täielikult ning valmista siis kate. Selleks paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista vesi välja ja lahusta kuumutatud apelsinimahlas. Sega juurde moos ja kata sellega kook.

Hoia kooki ennem serveerimist vähemalt kolm tundi külmkapis kuid veel parem üleöö.



Kommentaare ei ole: