6.2.13

Pikalt potis podisenud metssiga, kaaslaseks köögiviljavorm ja üks imelihtne kaste

Potti pistsin:
1kg metssealihast kuubikuid
1 porrulauk
2 porgandit
oliiviõli pruunistamiseks
soola, pipart ja keedetud vett

Pruunista liha osade kaupa kuumas oliiviõlis. Samuti tükeldatud porgand ja viilutatud porru. Pane ühte patta kokku, maitsesta umbes 2tl meresoola ja 1tl musta pipraga. Vala peale nii palju keedetud vett, et kõik see kraam kaetud oleks.
Hauta väga madalal kuumusel umbes 4 tundi kuni liha on mure.

Ahjuvormi panin:
6 keskmist kartulit
1 väiksem kaalikas
2 porgandit
1 pakk kohvikoort
200g sulatatud juustu

Kõik köögiviljad viilutada õhukeseks. Mina kasutasin selleks köögikombaini viilutajat.
Mikserda kokku juust ja kohvikoor ning maitsesta saadud segu soola ja vähese musta pipraga. Sega kokku köögiviljadega ning pane ahjuvormi.
Küpseta umbes 1 tund 180 kraadi juures.

Kastmeks segasin kokku leeme, milles liha haudus ja ühe uue põneva toote. Portti punase veini kaste on Kaupmehes üks uuemaid tooteid. Väga tänuväärne kaup kuna on kohe kasutamiseks valmis. Kuid selle kastme juures on oluline, et see on valmistatud nii nagu peab ja ei ole keemiat täis.
Lisaks on meie riiulitel nüüd ka Portti Demi Glace! Mis tähendab, et enam ei pea korraga 1L pakki koju ostma. No suurepärased uudised :)

Ja nii see kõik välja paistis! Ja maitses veel parem kuna vedelaks kaaslaseks oli suurepärane  Albert Bichot Pommard Cuvée R. Cyrot Hospices Beaune 2000...




Kommentaare ei ole: