9.2.12

Kellel metssiga metsas, kartulipõllul või õues? Minul metsakotsu ikka KÖÖGIS!

Tean, et metssiga ei ole Eestis väga kättesaadav kraam kuid mina saan uhkusega öelda, et minu köögis on see pannil sagedasem külaline kui tavaline kodusiga. Ja seda kõik tänu hästi kodustatud jahimehele ;)

Tegelikult saab metssealihast teha kõik klassikalised toidud, kus kasutatakse liha. Seekord valmistasin oma toidu Slow Cooking või Slow Food meetodil. Kui päris aus olla siis on neil kahel väljendil ikka väga õhkõrn vahe, minu jaoks. Kes tahab täpsemalt teada saab lisainfot siit.

Igatahes sulatasin oma sügavkülmast võetud lihatükki (1kg ikka) oma kaks päeva külmkapis, mis on mõistlik kuna siis ei jookse lihamahlad välja. Tükeldasin kuubikuteks, nii umbes 3cm küljepikkus ja pruunistasin jupikaupa kuumal pannil. Jupikaupa selle pärast, et siis ei jahuta liha panni maha ja seega jäävad tükid mahlased.

Erinevate pruunistamise kordade ajal lisasin ka sama suured tükid porgandist (2tk), kaalikast(1/2) ja hakitud sibula (1/2).

Kui kõik pruunistatud, panid tükid ahjuvormi ning maitsestasin soola, musta pipra ja ürtidega. Ma olen viimasel ajal saanud, et lihtne maitsestamine  toimib imehästi ja kõik peened segud jäävad minu poolt küll kasutamata.

Peale keedetud vesi, et kataks kõik tükid ning ahju 150 kraadi juurde. Kaks tundi selles kuumuses ahjus, korra segasin ning siis kuumus maha 75 kraadini ja veel ca 5 tundi.



Järgmisel päeval kurnasin leeme, millest valmistasin jahu ja koorega klassikalise kastme. Juurde värskelt keedetud kartul ja oh saa...

NB ma olen väga halb retseptikirjutaja kuna ma ei mõõda, kaalu jne. Kõik käib tunde järgi kuid püüan end parandada :)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jeerum, mul pole partki veel sulamisprotsessi jõudnud!

Ritsikas ütles ...

Nii, mida sa ootad? Ära üks õhtu suusata õues vaid hoopis pliidi ääres :)