17.3.12

Daimi kook rokib täiega :)

Kuigi ma annan kogu aeg mõista, kuidas ma eriti magusaid kooke ei armasta siis pean siinkohal tunnistama, et Almondy Daimikook on mu suur lemmik.
Kuna neljapäeval sai taas Soomes koostööpartneri juures oldud siis loomulikult ostsin ka ühe väikese koogi sealt kaasa. Küll see maitses hea ;)


Aga algusest:
Olen otsinud interneti avarustest juba pikka aega retsepti, et saavutada sama maitse kuna antud kook on vägagi kõrge hinnaga ning samuti ei ole seda Eestis saada. Mingi hetk küll Stockmann müüs seda aga tänase päeva seisuga vist enam mitte.

Olen teinud kahte erinevat kuid maitse pole see. Kõik on küll head olnud aga see pole ikka see õige. Eile õhtul poekooki süües nuputasime, mis kreem see võiks seal vahel olla. Rebeka pakkus kuumutatud kondenspiima ja veidi isegi on selle moodi aga kui lugeda koostisosasid on kindlam valik vaniljekreem. Täna tuuseldasin taas mööda netti ning midagi sarnast leidsin ka. Loomulikult tuunisin ümber!

Vajalikud koostisosad:
Kook
2 muna
2 dl suhkrut
1dl sulatatud Eve margariini
50g mandlilaaste (jahvatada peeneks)
2,5 dl nisujahu
1spl kakaod
1,5 tl küpsetuspulbrit
3/4 dl piima
toasooja margariini vormi määrimiseks
jahu vormi üle puistamiseks

Kreem
1 kott vaniljekreemipulbrit
3 dl piima
1 väike Daim ära purustada

Glasuur
200g Karl Fazeri sinist shokolaadi
3 väikest Daimi ära purustada
1 dl vahukoort


Esmalt tuleb munad vahustada suhkruga üsna tugevaks vahuks. Siis lisa, samal ajal segades, sulatatud margariin. Kuivained omavahel kokku segada ja lisada munavahule koos piimaga. Kergelt segada.
Saadud taigen valada 22 cm läbimõõduga küpsetusvormi. Küpsetusvorm peaks olema lahtikäiv. Põhja panin küpsetuspaberi ja seinad määrisin margariiniga ning katsin jahuga. Üleliigne jahu tuleb vormist välja koputada.
Kook küpseb ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Kook oli alumisel kõrgusel, et pealt ära ei kõrbeks. Muidugi võib katta ka pealt küpsetuspaberiga. Küpsenud kook jahutada maha, hoides seda ahjus umbes 15 minutit lahtise uksega. Siis võtta välja ja lõigata kaheks. Mina jahutasin nii, et panin tükid küpsetuspaberile ja ahjurestile. Siis pääaseb ka alt õhk ligi ja jahtub kiiremini.


Nüüd tuleb valmistada vaniljekreem ja see on imelihtne. Vala vahustamisenõusse 3dl piima ning lisa sinna üks pakk RUF-i vanillikreemipulbrit. Vahusta umbes 3 minutit ja lase veidi taheneda. Purusta üks väike Daim.
Kata alumine koogipool poole vanillikreemiga ning raputa peale Daimipuru.


Peale teine koogipool ning taas õhuke kiht vanillikreemi.


Nüüd kook külma kuni valmistad glasuuri, millega kook katta :)
Shokolaadi sulatamist teen veevannil kuna liiga palju kordi on otse pliidil nässu läinud. See on ka põhjus, miks kasutan Fazeri shokolaadi:) Kalevi omaga olen alt läinud mitmeid kordi ja enam ei katseta vaid lähen kindla peale.
Ehk siis kaussi, mis on vesivannil, tükeldan Fazeri sinise shokolaadi ja lisan ka vahukoore ning siis pidevalt segades sulatan shokolaadi, mis seguneb kaunilt koorega.

Saadud segu jahutan maha, et see ei oleks nii voolav ning siis katan koogi. Peale puistan jahvatatud Daimipuru.


Nüüd kook külma uut päeva ootama!
Ja selline siis saigi!


Pean küll kurbusega nentima, et ei ole poekoogi moodi maitse aga siiski iga maiasmoka unistus :)

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ajas sellise koogi isu praegu peale..
peab poodi tõttama :D

Ritsikas ütles ...

Kindlasti proovi järgi :)

Ritsikas ütles ...

Almondy Daimi kook nüüd ka Eestis. Maaletooja Kaupmees ja leiate hetkel seda juba nii ETK ketis, Tallinna Kaubamajas kui ka Prismas. Samuti peaks kohe saadaval olema Selverites.
Uudis, mida ei saanud jagamata jätta!