2.4.12

Elagu pasta!!!

Nagu lubatud siis võtsin täna ette pastateo. Ja nagu Te juba aimata võite ei ole see mitte kuivpasta keetmine vaid ikka värske pasta tegu :)))

Mul on olemas pastamasin juba tükk aega kuid ausalt öelda ei ole pikka aega seda kasutanud- sel aastal vähemalt mitte. Kuid tänu eile valmistatud imelisele pastakastmele võtsin masina kapist välja.

Kui päris aus olla siis on mul kaks masinat, üks ostetud kunagi vist Novaluksist kuid sellel käib vänt üle võlli ja seda otseses mõttes! Kuid kui keegi omab huvi ja tahtmist siis võin selle ära anda. Ehk oskab keegi kuldsete kätega olevus selle elule turgutada.
No ja kuna nii esimese masinaga läks otsustasin osta ikka kallima ja loodetavast ka korralikuma masina. Selle soetasin umbes aasta aega tagasi Dietast ja töötab küll. Uus masin on selle võrra peenem, et sinna saab osta erinevaid tarvikuid juurde, no näiteks raviooli tegija. Tunnistan ausalt ei ole ühtegi lisa muretsenud. Saan hetkel teha lintspagetti ja tagliatellet kuid see rahuldab minu vajadused pasta suhtes tänasel hetkel täiesti.

Eks see värske pasta tegemine üks paras mässamine on aga maitse on see, mis paneb seda ikka ja jälle tegema. Õnneks on selles köögitoimetuses minu teine pool ka väga tugev ja nii ongi pasta valmistamine tavaliselt tema rida. Kuid täna jättis Isand kojutuleku hilja peale ja nii pidin ise mässama.
Aga lähme siis kööki.

Vajalikud koostisosad
3,5dl durumnisujahu
3 muna
3spl oliiviõli ikka seda parimat
veidi nisujahu

Valada jahu kaussi, keskele süvendisse lüüa lahti munad ja juurde niristada oliiviõli. Soola ei ole vaja panna kuna pärast toimub keetmine nagunii soolases vees. Käega kokku segada ja sõtkuda jahusel laual umbes 5 minutit. Valmis tainas on veidi läikiv.
Siis hoida tainast umbes 10 minutit toatemperatuuril, kaetud toidukilega näiteks.
Pastamasin üles panna ja jagada tainas neljaks osaks. Teha ühest osast taignast lame pannkook ja hakata seda läbi pastamasina ajama.

Pastamasinal on 9 erinevat tihedust pasta rullimiseks. Alustada tuleb esimesest ning iga korraga keerata vahe kitsamaks ning nii seni kui oled saavutanud vajaliku taignapaksuse. Vajadusel tuleb vahepeal pastalehte jahuseks teha, et see kinni ei jääks.

Mina tegin täna kuni kuuenda mõõduni. Number 9 peale keerates tuleb juba tainas nii õhuke, et kumab läbi ja käsitsi rullides polegi seda võimalik suure tõenäosusega saavutada.

Seejärel lasin valmis rullitud taigna läbi tagliatelle rullide. Iseenesest võib ka noaga lõigata sellised ribad nagu soovi on.







Nüüd veidike nokitsemist ja võisin väikesed pastapesad keetmise ootele  panna. Kaua nad seal oodata ei tohiks kuid seni kuni neli taignapalli olin ära "tagliatelletanud" ei juhtunud miskit. Aga võivad kokku kuivama hakata ja siis on jama küll palju.

Nii need pastapesad keema läksid. Ikka keev vesi maitsestatud meresoolaga ning sortsu oliiviõliga. Keetmise ajal segasin mitu korda, et pesad tuleks ikka lahti ja umbes 5 minutit oli keeduaeg. Kuid seda peab ikka proovima, milline pasta küpsusaste oma hamba alla kõige paremini naksub.


Kastmeks siis juba eile tutvustatud hirve sisefilee vürtsikas tomatis ning kastmesse lisasin veel maitseks juurde mõned viilud uut Itaalia salaamit. Muide salaami sobib imeliselt punastesse kastmetesse- selle ma olen Rucolas selgeks õppinud. Aga kui sellest kohast rääkida siis pean eraldi loo kirjutama;)
Peale juustu ning nii see taas oligi üks imehea pastaroog.



NB kolme päeva pearoad on valminud nüüd järjest Saksa hirve sisefileest- olid need alles hõrgud maitsed :)

Kommentaare ei ole: