30.5.13

BBQ linnud ja loomad ehk pardirind ja sea sisefilee BBQ ahjus

Kui juba satud BBQ lainele siis on hoog sees ja nii saigi tehtud ka pardirinda ning sisefileed. Mopiks taas puhas Kühne BBQ Texase kaste ja tulemus oli hõrgumast hõrgum...

Ahju pistsin:
2 pardirinda
1 seasisefilee
100ml Kühne BBQ Texase kastet

Esmalt siis ikka ahi suitsema ja kui näitab kuumust sooja ja ideaalse vahel on paras aeg lihatükid sisse pista. Pardirinna panin tervelt kuid sea sisefilee lõikasin pooleks. Esimene kord suitsevas ahjus 45 minutit, siis lihale veidi soola peale raputada ja moppimine võib alata...



Moppisin iga 15 minuti tagant ja aega läks selleks kokku umbes 1,5 tundi. Pärast igat moppimist on taas vaja lihal külge keerata ja nii see valmis saabki pärast mõnda tunni.



Kõrvale valmistasime kerge salati tomati, avokaado, granaatõunaseemnete ja salatilehtedega. Maitseks soola, pipart ja ohtralt oliiviõli.



Teiseks lisandiks tegime ammu armsaks saanud juustukartulid. Kuid uhke olen ma selle võrratu suitsuringi üle, mis meie lihatükke kaunistasid. See on hea märk sellest, et tuli heasti välja :)


Egas muud enam üle ei jäänud kui laud katta ja "Head isu!" toredatele kaaslastele soovida!




2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tundub väga mahlane ja pehme kuigi sisefilee ja linnuliha on rasvavaesed ja kipuvad kuivad jääma. Kas alguses andsid 45min. suitsu ja siis 1,5h moppisid. Või oli kogu protsess 1,5h?

Ritsikas ütles ...

Väga mahlane jääb sellisel kujul, alguses ainult suitsu ja siis moppides 1,5 tundi :)