22.10.13

Saatsin põdra Jaapanisse...

Originaalis kasutatakse selles roas veiseliha kuid eks see põder üks metsveis ole. Nii saigi jaapanipäraselt hautatud loomaliha peategelaseks hoopis põdraliha. Jahimehed, ärge pange pahaks see oli üks väga hea idee!

Patta pistsin:
500g pehmet põdraliha
6 šalottsibulat

Kastmeks keetsin:
3dl köögiviljapuljongit
1dl tumedat sojakastet
4spl mirini
3tl suhkrut
0,5dl ingverimahla (valmistatud riivitud ingverist ja veest)
2spl maisitärklist (veidi vett vedeldamiseks)
musta pipart ja soola (kui soovi on)


Esmalt koorida ja riivida ingver (umbes 6cm) ja panna see koos 0,5dl veega seisma. Seda hiljem kurnates on olemas ingverimahl.
Toatemperatuuril olnud liha tükeldada ristikiudu võimalikult peenikesteks ribadeks. Sibulad viilutada.
Nüüd keeda kokku kaste kõikidest komponentidest kokku. Lase keema ja soovi korral maitsesta veel soola ja pipraga.
Liharibad praadida väikese õli kogusega kuumal pannil, eraldi pruunistada kergelt sibul. Maitsesta liha ka soola ja pipraga.
Lase kaste ennem serveerimist keema, paksendades vees vedeldatud maisitärklisega  ja vala otse liha-sibula segule.
Serveerida koos keedetud jasmiiniriisiga. Ja loomulikult lisasin mina ka koriandrit! Mmmmmm...



NB Originaalretsept on leitav raamatust "Aasia toidud", autor Epp Mihkels.

Kommentaare ei ole: