Igasugused pelmeenilised on imehead ja neid on ka lihtne valmistada.
Nagu ma varem olen maininud siis wontone on eriti hea ja kerge teha kuna tainas on sügavkülmutatult müügil. Täidise saab valmistada just sellise nagu iseendale kõikse paremini meeldib. Mina kasutasin see kord põdraliha. Tulemus oli taas imeline.
Potti pistsin:
200g põdraliha
1 punane sibul
soola
pipart
20 lehte wontoni tainast
Kastmeks:
1 osa magusat sojat ehk ketjap manisi
1 osa riisiäädikat
2 osa sojakastet
Põdralihast valmistada hakkliha. Mina kasutan selleks hakklihamasinat ja samuti lasen sibula sellest läbi. Saadud mass maitsestada soola ja pipraga ning lisada juurde ka veidi lihapuljongit, et mass liiga tihke ei oleks. Mina panin põdrakontidest keedetud leent aga võib olla ka fondist valmistatud puljong.
NIPP
Kui keedad konte siis tasub alati panna jääkuubiku vormi veidi leent ja see ära külmutada. Sügavkülmast on seda hea võtta kui väiksemaid koguseid vaja on.
Kui lihasegu valmis siis valmistada wontonid. Seekord tegin kolmnurksed, mis on kõige lihtsam kuju voltida. Et tainas omavahel korralikult liimiks tuleb kõik servad märjaks teha ja siis omavahel kokku suruda.
Keeda soolaga maitsestatud vees või puljongis ja serveeri koos sojakastmega. Soovi korral lisa ka hapukoort ning viilutatud tšillit ja loomulikult koriandrit. Laske nüüd hea maitsta!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar