9.2.14

Panin pirukasse muna ehk soolased filotaignarullid

Pühapäeva hommikul on hea kohvi kõrvale värskeid pirukaid mugida.
Seekord on pirukate täidiseks peet koos kitsejuustuga ning kilu munaga, kõik keeratud filotaignasse rulliks.

Pirukasse pistsin:
100g võid
7 kilufileed
2 keedetud muna
2 keedetud peeti
Pipart maitsestamiseks

Esmalt sulatada filotaigen toatemperatuuril, umbes kolm tundi. Kindlasti sulatada tainas pakendis, et see ära ei kuivaks.
Ennem filotaigna pakendi avamist valmista ette ka pirukatäidised.
Koori muna ja haki kuubikuteks. Samuti haki ka keedupeet ja fetajuust. Keedupeeti marineeri kergelt jahvatatud pipra, oliiviõli, palsamikreeni ja kuivatatud ürtidega. 
Sulata ka või, taigna pintseldamiseks.

Võta filotaigen pakist välja, voldi taigen lahti ja kata niiske rätikuga. 
Pirukate valmistamiseks võta taignaleht ja pintselda see poole ulatuses võiga üle. Nüüd keera taignaleht keskelt kokku. Määri taas pool lehte võiga ning keera taas kokku. Rullide keeramiseks, aseta täidis taigna keskele, kokkuvolditud servast umbes 2cm kaugusele. Tõsta külgedelt tainas keskel kokku ja keera rulli.
Üheks täidiseks läheb kilufilee ja supilusikatäis hakitud muna. Teise piruka sisse läheb supilusikatäis fetajuustu ja supilusikatäis peeti.

Küpseta pirukad 200 kraadises ahjus 20 minutit.










2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ei lähe küll tänasesse teemass, aga kui kaua põdraliha/põdrahakkliha sügavkülmas säilivad?

ette tänades
A

Ritsikas ütles ...

Pole miskit. Aasta jagu seisab kindlasti- tuleb korralikult pakendada, et õhk ligi ei saa.