28.1.19

Koorene pasta kammkarpide ja krevettidega

Tuleb tõde tunnistada, et minu viimasest blogipostitusest on möödas rohkem kui aasta!
Kuidagi ei jõua enam maitsvaid elamusi siia üles kirjama kuid nüüd siis selle aasta esimene ja loodetavasti mitte viimane...

Potti pistsin kastmeks:
500g krevette
250ml vahukoort
1 küüslauguküüs
soola ja pipart


Peale riivimiseks grana padano juustu

Esmalt sulatasin külmkapis mereannid, mis küpsetasin kergelt läbi oliiviõlis, peale jahvatasin soola ja pipart ning tõstsin kõrvale oma aega ootama. Ettevaatust, et üle ei küpseta kuna kummine kammkarp ja krevett ei ole mitte kuidagi söömiskõlblikud.
Seejärel samal pannil kuumas oliiviõlis kergelt läbi küpsetada hakitud küüslauk ja kuivatatud tomatid, lisasin juurde ka külmutatud spinatiportsjonid ning peale vahukoor. Kuumutasin keemiseni ja jäi vähekeseks ootele. 

Samal ajal panin keema, suurepärase Barist pärit, riccia lintpasta, soolaga maitsestatud vette. 
Paki peal on tootja poolt märgitud soovituslik keetmisaeg 8 minutit kuid pikendasin seda paar minutit kuna siis oli minu jaoks paras, enne jäi liialt kõvaks kuna see lintpasta on veidi paksemapoolne.

Kui pasta keetmisaja lõpuni jäi umbes kolm minutit tõstsin kastme uuesti tulele, lasin keema ja lisasin sisse mereannid. 
Maitsestasin kogu kupatuse soola ja pipraga ning serveerisin koos nõrutatud pastaga. Loomulikult riivisin peale veel mõnusa koguse juustu ning oligi suurepärane õhtueine valmis.




Ääretult kiire, lihtne ja ülimaitsev pastaroog sobib kiireks argiroaks kui ka pakkumiseks suuremale seltskonnale! Ja see kaste on lihtsalt võrratu maitsev!

NB uus plaan on olemas ka uueks postituseks, metskitseliha on ootamas oma järge!

Kommentaare ei ole: