Et nädala viimane hommik väärikalt kõhule meelde jääks tegin ühe mõnusa ja lihtsa võileivatordi. Loomulikult tuunikalaga kuna see on kõige parem valik mahlase võileivatordi heaks. Samuti on tuunikalakonserv alati kodus kohe käepärast võtta ja nii ma selle ette võtsin.
Vajalikud koostisosad:
1 suur Leiburi Kuldne röst
1 purk tuunikala tomatis
1 purk tuunikala vees
1 karp sulatatud juustu Kaval Ants
200g Lehtsala majoneesi
100g hapukoort (ikka seda Alma 20%-st)
Meira sidrunipipart (miks Meira? sest see ei sisalda soola või teine variant on madala soolasisaldusega)
soola
Võileivatort koosneb 16 saiaviilust. 4*4*4 viilu.
Lõika saialt koorikud.
Sega kokku kreem. Mina alustan alati tuunikalast. Tuunikala vees nõrutada ja valada kaussi koos tomatis tuunikalaga. Kahvliga peenestada, lisada sulatatud juust. Kokku segada ja siis alles lisada hapukoor ning majonees. Peab moodustuma ühtlane kreemjas mass. Maitsesta vastavalt oma soovile.
Laduda valmis tort: esmalt sai siis kreem, siis jälle sai ning kreem. Kreemi puhul peab arvestama, et jagada umbes neljaks. Kuna tort koosneb neljast saiakihist siis on kolm kreemikihti ja lisaks veel katmiseks.
Kreemitatud tort katta kilega ning panna kerge vajutuse alla ning külmkappi. Vajutuseks on minul seekord väike lõikelaud. Külmas hoian üleöö :)
Hommikul tükeldasin peale kurki ja paprikat, mis annavad lisamahlasust!
Ja hommikusöök ongi valmis. Jätku leiba!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar