18.3.12

Pirukale, pirukale- sügisene seenepirukas

Kuna enam pole kaugel aeg kui algab taas värske korilushooaeg on vaja mul revideerida oma sügavkülma sisu ning seda aegsasti vähendama hakata. Täna leidsin, et mul on ikka liiga palju seeni veel tallel ning seetõttu oli vaim ka kohe valmis seenepiruka küpsetamiseks. Ääretult lihtne ja maitsev roog nii soojalt kui külmalt.

Vajalikud koostisosad:
PÕHI
0,5dl kartulipudrupulbrit
2,5dl jahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
1dl vett
100g küpsetusmargariini

TÄIDIS
2 sibulat
1 küüslauguküüs
300g seeni
õli või võid praadimiseks
1dl piima
1 muna
2dl riivjuustu
soola ja valget pipart maitsestamiseks, mõlemat umbes 0,5 tl

Sega omavahel kuivained, mis omakorda koos toasooja margariini ja veega segada kiiresti taignaks. Mina teen seda köögikombainiga. Kata taignaga 24cm läbimõõduga vorm ja eelküpseta 225 kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Seened, sibul ja küüslauk hakkida ning küpsetada rasvaines pehmeks. Muna segada piima ja riivitud juustuga ning maitsestada. Jahutatud seenesegu segada kokku muna-piimaseguga ning ahju. 200 kraadises ahjus on küpsemiseaeg umbes 25 minutit.

Ja võibki lasta hea maitsta!

1 kommentaar:

Voisula ütles ...

Sul on järjest selliseid toredaid ja söödavaid toite, et kôiki ei jôua kommenteerida. Kindlasti on metssealiha ja punane vein hästi kokku sobivad. Sôin metssiga punase veini kastmega, milles oli ka tüümiani, Helsingis Aito restoranis ja see oli väga hea.

Seenepiruka pean sinult maha tegema, sest olen planeerinud ka midagi seentest teha ja iga kord ei jôua ise retsepte välja nuputada. Suur tänu!