20.1.13

Hasselbacki kartulid, tsitruselise pardi ja vürtsikate meeporganditega apelsinikastmes

Viimasel ajal on ilmselgelt part muutunud üheks eriti populaarseks tooraineks. Kuna ka mul oli üks part veel sügavkülmas siis saigi taas parditegu ette võetud.

Parti tuleb sulatada aeglaselt nagu kõiki teisigi külmutatud toidusaadusi. Selleks võtta liha tavalisse külmkappi sulama vähemalt üks öö ette. Enne valmistamist võiks liha mõned tunnid toasoojas  seisnud olla.

Seejärel part pesta ja kuivatada. Maitsestada ja ahju küpsema. Ahi peaks olema kuumusel 180 kraadi ja küpsetamise aega võiks arvestada igale kilole lihale 50 minutit.

Pardi maitsestasin
1 sidrun, mahl ja riivitud koor
1pl soola
1spl apesinipipart

Part tuleb seguga korralikult kokku mäkerdada nii seest kui väljast ja siis ahju küpsema.



Hasselbacki  kartulid

Koori kartulid ja viiluta nii, et põhja läbi ei lõika. Mina kasutan selleks sukavarda abi :)
Sega kokku oliiviõli ja soolaga. Pane kartulid ahju, tund ennem pardi küpsemise lõppu.

 
Vürtsikad meeporgandid
 
6 porgandit
2spl mett
1spl võid
0,5tl tšillihelbeid
 
Koori porgandid ja lõika pikkadeks ribadeks. Keeda soolaga maitsestatud vees al dente. Lisa juurde või, mesi ja tšillihelbed. Pane ahju umbes 20 minutiks.
 
Apelsinikaste
Kastmeks keeda pardi küpsetamisest tulnud vedelik koos apelsinimahla ja riivitud koorega läbi, paksenda ja maitsesta soola, suhkru ja pipraga.
 
Serveeri kõik koos.
 
 


Kommentaare ei ole: