15.1.13

Metssea kõhuliha tšilli ja meega

Nüüd on siis täies hoos metssealihast toitude valmistamine. Mahlane ja vürtsikas kõhuliha on heaks suutäieks nii soojalt praetükina kui ka külmalt lihalõikudena.
Tšillit tuleb panna nii parasjagu, et teravus liha maitset ära ei peidaks kuid samas peab siiski veidi särtsu selles lihas olemas.

Ahju pistsin umbes 500g metssea kõhuliha, mille maitsestasin alljärgneva seguga:
1spl vedelat mett
1tl tšillihelbeid
2spl õli
Kui liha oli kokku määritud jahvatasin mõlemale küljele ka soola ning musta pipart.
Lihatüki panin rasvasema poolega plaadile ja kuuma ahju, umbes 180 kraadi. Küpsetasin 20 minutit, siis pöörasin rasvase poole peale ja küpsetasin veel pool tundi. Seejärel katta liha fooliumiga (ikka läikiv pool liha vastu) ja hoida juba välja lülitatud ahjus nii 20 minutit.


Kommentaare ei ole: