31.3.13

Õuntega täidetud kohupiimapirukas

Sel aastal ei hakanud spetsiaalseid lihavõttetoite tegema, sest ei meeldi  mulle see kohustuslikus korras pühaderoogade valmistamine. Aga kohupiima küpsetasin ikka vormis pirukaks ja seda koos õuntega. Retsept peaks olema pärit väga ammusest Kodukirjast.

Taignaks segasin:
3dl jahu
1/2dl suhkrut
1tl küpsetuspulbrit
110g võid

Täidiseks miksisin:
400g kohupiima
2 muna
1/2tl vanillisuhkrut
1/2dl suhkrut
2spl hapukoort

Katteks panin:
3 keskmist õuna
suhkrut ja kaneeli

Koogipõhjaks on vaja kuivained kokku segada ja lisada sulatatud või ning segada kokku taignapalliks. Saadud taigen suruda koogivormi põhja ja servadele. Koogivorm võiks olla suuruses 26-28cm.
Täidise koostisosad segada samuti omavahel kokku ja valada koogipõhjale. 
Õunad koorida ja viilutada ning laduda ringiratast kohupiimale. Peale raputada kaneeli ja suhkrut ning küpsetada 220 kraadi juures umbes 35 minutit.

Kook peab ennem serveerimist veidi maha jahtuma.



Kommentaare ei ole: