21.3.13

Pirukale, pirukale- üks mõnus ja lihtne küpsetis põdrast koos seentega

Sellise külmaga ei tule veel mitte tunnet peale, et piruka hooaeg peaks lõppema. Ja kuna külmakapi sisu lubab ikka veel ulukiliha saigi ühel reedel kiire pirukategu ette võetud. Pirukasse läksid toorained, mis kapis olemas olid ja seega oli olukord eriti hea.

Vormi läksid:
250g lehttainast

200g põdralihast valmistatud hakkliha
150g sügisel korjatud võiseeni

100g sulatatud juustu
1 muna
150ml piima
4 kirsstomatit
100g riivjuustu

soola ja pipart

Esmalt praadisin ära hakkliha koos seentega. Maitsestasin soola ja pipraga.
Seejärel vooderdasin pisikesed vormid taignaga. Selleks lõikasin taignast välja vormi läbimõõdust veidi (ca 2cm) suuremat kettad. Vormideks kasutasin suuremaid suffleevorme (8cm), et igale ühele oma pirukas. Kokku neli pirukat.
Täidiseks panin sisse eelnevalt praetud hakkliha-seente segu. Peale asetasin viilutatud tomatid.
Seejärel kloppida muna lahti ning segada kokku juustu ja piimaga. Raputa peale riivitud juustu. Vala muna-piimasegu pirukale ja pane küpsema eelsoojendatud ahju (180 kraadi) umbes 20 minutiks. Kõige kindlam meetod kontrollimiseks on vormi veidi liigutada. Kui muna-piimasegu enam ei loksu ongi pirukas valmis.
Lisandiks värske salat ja suurepärane roog ongi taas valmis.



Samade kogustega saab teha ka suurema piruka nn leivavormis. Siis tuleb serveerida viiludena.


Kommentaare ei ole: