14.6.14

Mesikäpa unistus ehk traditsiooniline meekook

Noorem tütar leidis riiulist ise täis kirjutatud retseptiraamatu. Mäletate küll, milline see oli.



Retseptide hulgas oli ka meekoogi retsept ja seda me siis koos eile ka tegime. Selle retsepti järgi saab ikka selle õige meekoogi. Nagu ma olen ka siin juba varem öelnud siis lapsepõlves meeldiski mulle ainult kaks kooki- meekook ja pisarakook!
Valmistamine ise on lihtne ja tulemus suurepärane. 

Taignaks vaja:
3spl mett
1tl soodat
3 muna
3spl võid
5-6dl jahu
kuni 2,5dl suhkrut

Kihtide vahele 700g hapukoort.

Vahusta munad, lisa suhkur ja osa jahust ning sega taignaks.
Sulata mesi ja lisa sooda. Kuumuta kuni mass läheb pruuniks. Mida pruunim segu, seda tugevam meemaitse.
Lisa meesegu taignale. Segades lisa ka sulatatud või ning jahu. Tainas peab jääma veid vedel, et seda oleks võimalik määrida küpsetuspaberile.
Kui tainas on kokku segatud siis joonista küpsetuspaberile 22cm läbimõõduga ringid. Määri tainas  õhukeselt ringi sisse ja küpseta kihid. Kihte tuleb kokku seitse, millest üks läheb peale puruks.
Küpseta kihid 225 kraadi juures, umbes 4 minutit. Lase veidi jahtuda ning pane siis kook kokku. Iga kihi vahele määri paras kogus hapukoort. Samuti peale ja külgedele. Lõpuks kata puruga ja lase külmkapis seista vähemalt üleöö.



1 kommentaar:

Voisula ütles ...

Suur tänu retsepti eest! Olen seda otsinud. Mäletan seda lapsepôlvest ja unistanud selle valmistamisest.

Ja tore, kui oled taas aktivoidunut blogiga. Igatsesin sinu järele.